Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie,smaczne,proste i efektowne
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 118
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1981
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 118
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1981
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Składniki
Na wstępie wstawiamy wodę na ryż,jak się zagotuje wkładamy torebkę ryżu i gotujemy 5 minut.Po ugotowaniu przekładamy na talerzyk i zostawiamy.
Obieramy cebulę i kroimy w drobną kosteczkę,czosnek ścieramy na małych oczkach lub wyciskamy (jak komu wygodniej).Rozgrzewamy na patelni olej i szklimy cebulę z czosnkiem.
Filet z piersi dokładnie myjemy i kroimy na małe kostki.Następnie przyprawiamy przyprawą do kurczaka.W garnku lub na głębokiej,dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na to mięso.Przykrywamy i dusimy aż mięso będzie kruche.Dodajemy nastepnie czosnek z cebulą i dobrze mieszamy.Chwilę dusimy.
Warzywa myjemy i kroimy w paseczki a kukurydzę i fasolę odcedzamy.Po pokrojeniu,wszystkie skladniki wrzucamy do naczynia,dokładnie mieszamy z mięsem i dusimy 15 min.Gdy warzywa są prawie miękkie,wrzucamy wcześniej ugotowany ryż,przyprawiamy bazylią,oregano,majerankiem,przykrywamy i dusimy jeszcze okolo 15 min.Naczynie musi być cały czas przykryte a płomien nie za duży.Warzywa powinny puścić soki,ale mozna dodać troszkę wody,aby potrawa nie przywarła do dna.Gdy wszystko jest miękkie znaczy ,że potrawa jest gotowa do spożycia ;o).Smacznego....Poprawiam nazwę pod wpływem komentarzy.