Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 247
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 247
Składniki
Gotujemy mięso z kurczaka tak jak na rosół, po ostygnięciu rozdrabniamy go na małe kawałki, warzywa kroimy w drobne paseczki, wrzucamy na patelnię z tłuszczem i smażymy przez około 5 minut. Dodajemy vegetę, szczyptę imbiru, cukier, pieprz, ostrą paprykę, przyprawę magii w płynie, miód i ketchup oraz rozdrobnione mięso, wszystko razem mieszamy i dusimy przez jakieś 10 minut, co chwilę podlewając wywarem z kurczaka tak by sie nie przypaliło. Na koniec całość zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Podajemy z ryżem lub chińskim makaronem ryżowym.