Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na danie kuchni indyjskiej. Jest zdecydowane w smaku, bardzo aromatyczne. Z tego względu lubimy zjeść je jedynie raz na jakiś czas. :-) Najlepiej pasuje do ryżu.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 110
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1924
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 110
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1924
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Filety, paprykę i cebulę kroimy w kostkę, por w plastry, marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki.
Filety podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia, obsypujemy przyprawami: 1 łyżeczką curry, szczyptą soli, pieprzu i papryki ostrej. Dodajemy warzywa, dusimy do miękkości, w razie potrzeby podlewamy wodą.
Kiedy warzywa będą miękkie, dodajemy pozostałe curry i przyprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.