Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny przepis na curry z kurczaka i mango.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Kawałki kurczaka zamarynować w mieszance sosu sojowego, mielonego curry i miodu.
W woku lub głębokiej patelni rozgrzać oliwę i poddusić czosnek, żółtą pastę curry, imbir oraz listki limonki, następnie dodać posiekaną cebulę, gdy zmięknie dołożyć zamarynowane kawałki kurczaka - wszystko razem podsmażyć, często mieszając. Do kurczaka dodać pokrojone mango, po chwili wlać mleczko kokosowe, doprawić do smaku, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Gotowe curry z kurczaka i mango podawać zaraz po przygotowaniu z ryżem, można posypać posiekaną świeżą kolendrą albo szczypiorkiem. Miłego gotowania!