Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak duszony w porach to szybkie i smaczne danie obiadowe i nie tylko sprawdzi się również na ciepłą kolację lub jako lunch do pracy, można podawać z ryżem lub makaronem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10422
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 256
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10422
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 256
Składniki
Fileta opłukaj, osusz i pokrój w kostkę.Pora ,cebulę obierz, pokrój w pół plasterki .Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę chwilę podsmaż dodaj pora ,a następnie fileta i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą pieprzem, przyprawą do kurczaka i ziołami prowansalskimi duś około 20 minut,w razie potrzeby można polać wodą , dodaj pokrojoną natkę pietruszki i serek mascarpone. Wszystko dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia serka.
Kurczaka podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem. Smacznego.