Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak faszerowany"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 283
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 283
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Składniki
Bułkę namocz w mleku, poczekaj, aż nasiąknie, po czym dokładnie ją odciśnij.
Cebulę, czosnek i imbir posiekaj, boczek pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Najpierw podsmaż boczek, a następnie zeszklij przygotowane warzywa.
wystudź, połącz z odciśniętą, rozdrobnioną bułką. Dodaj kolejno: posiekaną natkę, szałwię, przyprawy oraz orzechy włoskie. Całość dokładnie wymieszaj.
Kurczaka umyj, natnij i nadziej przygotowanym farszem. Zepnij starannie wykałaczkami, natrzyj szczyptą soli oraz vegetą i polej olejem.
Tak przygotowane mięso umieść w brytfance i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 220°C.
Czas: 90 min. 1 porcja = 390 kcalŹródło: Kurier TV