Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak faszerowany mielonym mięsem"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 96
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 198
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1988
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 362
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 260
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 96
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 198
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1988
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 362
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 260
Składniki
Kurczaka umyj, usuń wszystkie kości. Natrzyj solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka.
Ugotuj mięso. Kiedy ostygnie – zmiel. Dodaj podsmażoną cebulę. Wbij jajko. Wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem, przyprawą do mielonego.
Farszem nadziej kurczaka. Zaszyj tuszkę. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Włóż kurczaka, posyp natką. Podlej mięso wodą, nakryj naczynie.
Piecz w gorącym piekarniku 80 min w temp. 180°C. Możesz do farszu dodać podsmażoną, kolorową paprykę i natkę.
Porcje 10 Przygot. 120 min Cena 3,40 zł Kalorie 560 kcal
<strong>Anna Bratek z Sieńska</strong>Źródło: Takie jest życie