Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak korzenny"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27474
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 191
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27474
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 191
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
W miseczce wymieszaj: keczup, olej, sól, pieprz, obie papryki i kurkumę. Częścią marynaty posmaruj kurczaka. Odstaw.
Marchewkę oczyść pokrój w kostkę, cebulę obierz i pokrój w ósemki, posiekaj 2 ząbki czosnku oraz zioła.
Dodaj pokrojoną skórkę z jabłka, żurawinę, jałowiec, ziele i listek laurowy, goździki oraz resztę marynaty. Wymieszaj i nadziej kurczaka. Zwiąż nogi i odstaw na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce. Włóż tuszkę kurczaka do brytfanki lub naczynia żaroodpornego. Nakryj. Piecz około 90 min w temp. 180°C.
<strong>Urszula Spyra z Brzezińca</strong>Źródło: Takie jest życie