Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo pracy przy tym daniu nie ma. Na pewno przypadnie do gustu tym, którzy lubią połączenie mięsa ze słodkim oraz kuchni tajskiej.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę. Grzyby rozdzielamy. Trawę rozgniatamy. Czosnek siekamy. Marchew kroimy w słupki. Kurczaka razem z grzybami, marchewką i czosnkiem smażymy w woku, lekko oprószając solą. Bulion zagotowujemy, dodając liście kaffiru, konfiturę z mango, sambal oelek. Do bulionu dodajemy mięso razem z grzybami, marchewką i czosnkiem. Zagotowujemy. W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę, dodajemy do całości, dokładnie łączymy, zagotowujemy. Podajemy z ryżem, posypujemy posiekanym szczypiorem.