Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To cos z tego co mialam w domu.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Mieso pokroj w dlugie paski,dopraw sosem sojowym,przyprawa do kurczaka,kari,odstaw w chlodne miejsce na 30 min.
Ugootuj ryz w 5 dl osolonej wody,grzyby namocz w goracej wodzie 15 min.wode zachowaj grzyby drobno pokroj.
Na glebokiej patelni usmaz cebule,czosnek,dodaj pokrojone grzyby,kostke rosolowa i wode z grzybow,dus okolo 15 min,podlej smietanka.
Mieso optocz w mace i podsmaz na oleju na zloty kolor.Do sosu grzybowego dodaj ryz dosmacz i dus razem okolo 12 min az sos zgestnieje.Podawaj z upieczonym miesem pietruszka oraz pomidorem i ogorkiem.