Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowych pomysłów na danie obiadowe, lubisz eksperymentować? Mam dla Ciebie przepis, koniecznie musisz wypróbować
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 919
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 67
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 74
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 919
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 67
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 74
Składniki
Sposób przygotowania kulek ryżowych: 1. Ryż gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu wyjmuję z torebek przekładam do miski, wbijam jajko, wlewam oliwę, dodaję drobno posiekany szczypiorek i mieszam. Z masy ryżowej formuję małe kuleczki, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
Sposób przygotowania dania chińskiego: 1. Mięso kroję w paski, solę, smażę na rozgrzanym oleju. 2. Grzyby Mun zalewam gorącą wodę, moczę około 30 minut, następnie kroję w paski, dodaję do mięsa. 3. Papryki myję, usuwam nasiona, kroję w paski, również dodaję do mięsa. Podlewam jedną szklanką wody i gotuje około 15 minut. 4. Na koniec fix rozrabiam w połowie szklanki wody, wlewam do mięsa, wsypuję chili i gotuję 5 minut.
5. Danie gotowe, podaję z kulkami ryżowymi. 6, Smacznego.