Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Był już kurczak pieczony na soli na blogu, teraz pora na kurczaka pieczonego na 40 ząbkach czosnku.
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1002
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1002
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 139
Składniki
zwiąż razem nogi kurczaka, oliwę rozgrzej na patelni, wrzuć kurczaka i obsmaż na złocisty kolor
przygotuj naczynie żaroodporne, włóż do niego rękaw do pieczenia, na dnie rękawa połóż pietruszkę, na to posyp tymianek, a następnie połóż na wierzchu ząbki czosnku
kurczaka włóż do rękawa cycuszkami do góry, natrzyj solą i pieprzem na wierzchu i zawiąż rękaw
piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 1,5 godziny ( 1 kg mięsa = 1 godzina pieczenia) po tym czasie wyjmij kurczaka w folii
zawartość rękawa wlej do wywaru z warzyw – czosnek i natka pietruszki i zblenduj, następnie przetrzyj sos przez sitko, otrzymasz gładki, zielony sos
podawaj z sosem czosnkowym domowej roboty ( jogurt naturalny + świeży czosnek)