Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na obiad
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
kurczaka natrzyj solą, pieprzem i przyprawą do drobiu.
Odstaw na godzinę
Jabłka obierz i pokrój na ćwiartki
Połowę wymieszaj z łyżeczką cukru i odrobiną majeranku i włóż do środka kurczaka. Zaszyj.
Kurczaka ułóż na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz około 60 minut w temperaturze 200 stopni C.
podlewaj odrobiną wody i wytwarzającym się sosem.
10 minut przed końcem pieczenia wyjmij mięso
Na blaszce ułóż pozostałe jabłka.
Kurczaka i owoce posyp majerankiem, wstaw ponownie do pieca.
Podawaj z buraczkami.