Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
głębia smaków...
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka zamarynowac w przyprawach (papryki,carry,czosnek,imbir), odstawic na godzinę. W garnuszku przygotowac lekki karmel (3 łyżki cukru, 3 łyżki wody) i przelac go na polaną odrobiną tłuszczu patelnię, dodac zamarynowanego kurczaka, obtoczyc dokładnie w karmelu i usmażyc. Dodac sos sojowy, wodę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Dusic na małym ogniu ok. 10 min.
Podawac z ryżem i surówką z kapusty. Smacznego :)