Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego kalendarza. Wypróbowałam i jest przepyszny. W dodatku nieskomplikowany i dość szybki w przygotowaniu. Często teraz gości na naszym stole.
patelnia lub brytfanna
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Składniki
Udka myjemy i obsypujemy ziołową przyprawą do kurczaka. Możemy odstawić na jakiś czas lub nawet przygotować wieczorem i zostawić do następnego dnia w lodówce. Możemy też od razu przystąpić do przygotowania dania. Na głębokiej patelni lub w brytfannie rozgrzewamy olej i obsmażany udka z każdej strony na rumiano.
Kurczaka wyjmujemy i w tym samym naczyniu przesmażamy cebule pokrojoną w półplasterki.
Pomidory doprawiamy do smaku chilli, solą i pieprzem. Jeśli ktoś lubi pikantniejsze dania może dodać więcej chilli. Następnie przekładamy kurczaka ponownie do naczynia, w którym przygotowujemy danie i dodajemy przyprawione pomidory i liście laurowe. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.
Następnie siekamy drobno ząbki czosnku i dodajemy do kurczaka. Dusimy jeszcze razem ok. 15 minut. Przed samym końcem dorzucamy posiekane, świeże zioła.