Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Masło z posiekaną pietruszką utrzeć mikserem, dodać kilka kropel soku z cytryny. Doprawić solą i pieprzem, uformować 4 wałki. Filety delikatnie roztłuc (rozbijając bardziej brzegi),skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na każdym filecie ułożyć masło, zwinąć w rulon, tak aby masło nie wypadło. Odstawić do lodówki na ok godzinę. Po schłodzeniu, kotlety panierować najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na maśle klarownym.