Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak po królewsku"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 114
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 189
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 202
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 114
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 189
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 202
Składniki
Piersi oczyść, umyj. Odetnij z nich polędwiczki. W każdej porcji mięsa zrób z boku nacięcie tak, aby powstała kieszonka. Oprósz solą i pieprzem.
Farsz: oczyść por oraz czosnek, drobniutko pokrój. Jabłko obierz i także drobno pokrój. Rozpuść masło. Wsyp por oraz czosnek. Zeszklij. Włóż jabłko, wsyp żurawiny. Duś, aż będą miękkie. Przypraw.
Przygotowane kieszonki napełnij farszem, zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące i smaż na gorącym oleju. Przełóż roladki do rondla. Podlej gorącym bulionem. Nakryj naczynie. Duś około 20 minut.
Udekoruj listkami bazylii lub natki. Podaj z ziemniakami, kaszą lub makaronem. Do farszu możesz dodać szczyptę cukru. Podkreśli on bardziej smak nadzienia.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Takie jest życie