Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny kurczak przyrządzony w nieco inny sposób. Duszony w sosie warzywno - pomidorowym smakuje wyśmienicie. jako dodatek - cieciorka ze szpinakiem. Obiad dla każdego!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 120
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 223
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 120
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 223
Składniki
Kurczaka dokładnie umyj, osusz, podziel na porcje i delikatnie oprósz solą i pieprzem. Obsmaż partiami wszystkie kawałki na niewielkiej ilości oliwy.
Marchew i seler naciowy pokrój "w zapałkę", cebulę w piórka. Na rozgrzaną patelnię (dużą, aby zmieściła się cała potrawa) wlej resztę oliwy i wrzuć pokrojone warzywa, cały ząbek czosnku i zioła. Podsmaż na złoty kolor - nie przypal!
Dołóż do patelni obsmażone kawałki kurczaka, wlej wino i gotuj, aż odparuje.
Pomidory umyj, pokrój na ćwiartki i wytnij szypułki oraz oczyść z pestek. Dołóż do warzyw i mięsa. Duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby, gdyby sos był za gęsty - podlej odrobiną bulionu lub wody.
Dopraw do smaku i podawaj. Wspaniale smakuje z podsmażoną cieciorką ze szpinakiem