Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
• kurczaka poporcjować na kawałki (można zamarynować) (marynata: 10 łyżek oliwy z oliwek, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki musztardy, 5 łyżek sosu sojowego, 2-3 ząbki bardzo drobno posiekanego czosnku, 1 łyżka papryki w proszku) odstawić na kilka godzin do lodówki, • naczynie żaroodporne wysmarować olejem • kapustę opłukać, jeśli jest zbyt kwaśna • układać w naczyniu na przemian ze śliwkami i morelami, • na wierzch ułożyć mięso • przykryć naczynie • Piec 50-60 minut w temperaturze 170 st. • zdjąć przykrywkę i piec ok. 10-15 min termo obieg, do zrumienienia się mięsa. • podawać z ulubionymi dodatkami