Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oczywiście to taka spolszczona wersja, uwielbiam chińskie smaki i próbuję zrobić coś fajnego w domu:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7866
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 389
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7866
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 389
Składniki
pierś z kurczaka oczyścić i pokroić na kawałeczki, lekko osolić, oprószyć mąką kukurydzianą, podsmażyć na oleju. Kurczaka zdjąć z patelni.
Na tej samej patelni uzupełnić olej, podsmażyć pokrojoną w paski paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać poszatkowna kapustę pekińską. Krótko podsmażać.
-przygotować sos: sos sojowy+ przyprawa pięć smaków+ pieprz syczuański zmielony lub utarty w moździerzu -do warzyw na patelni dodać kurczaka i sos, jeszce chwile podusić. Podawać z ryżem.