Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak po tajsku z plasterkami ogórka"
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2404
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2404
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, lekko rozbij (plastry powinny być dość grube). Sok z limonki wymieszaj z sosem sojowym, oliwą, szczyptą pieprzu i cukrem.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Dodaj do sosu, wymieszaj. Polej kurczaka, natrzyj. Wstaw na godzinę do lodówki.
Mięso ułóż na rozgrzanym ruszcie, grilluj około 20 minut, odwracając i smarując marynatą. Pokrój na 2 cm paski. Podawaj z pokrojonym na plasterki ogórkiem, posyp posiekaną natką.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie