Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty przepis na kurczaka znanego z chińskich barów:)
Patelnia WOK
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 510
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14675
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 510
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14675
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 76
Składniki
Mięso z kurczaka pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski. Dodaj 4 łyżeczki sosu sojowego i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Do rozgrzanego na małym ogniu woka dodaj cukier i poczekaj, aż zrobi się karmel. Na karmel wrzuć mięso, zwiększ ogień na duży i smaż około 3 minuty często mieszając. Dodaj 4 łyżeczki sosu sojowego i często mieszając smaż kurczaka kolejne 4 minuty raz na jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodaj cebulę i smaż jeszcze jedną minutę często mieszając. Podawaj z ryżem.