Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżony do tego, który możemy znaleźć w chińskich knajpkach.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 513
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14140
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 513
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14140
Składniki
Kurczaka kroimy w grubszą kostkę, mieszamy z przyprawami i posiekanym czosnkiem.
Na patelni z odrobiną oliwy rozpuszczamy cukier tak aby powstał karmel.
Do tego wrzucamy kurczaka i dusimy tak, aby cały kurczak pokrył się karmelem. Możemy trochę podlać wodą.
Następnie podlewamy sosem sojowym, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem tak, aby kurczak delikatnie zmienił kolor na ciemniejszy.
Do całości dodajemy posiekane w piórka cebulki.
Podajemy z ryżem, surówką lub frytkami.