Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na niedzielny obiad.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Udka kroimy w duza kostke. Cebule i papryke rowniez w duza kostke
Na patelni rozgrzac 1 lyzke oleju wrzucic cebule i papryke. Usmazyc na poltwardo, wylozyc do miski .
W tej sanej patelni rozgrzac 2 lyzki oleju i wrzucic polowe udek. Posypac polowa soli i smazyc ok 15 min. Wyjac na talerz i usmazyc reszte udek z sola.
Ananasa z puszki odcedzic zostawiajac 1/4 szkl soku. Do soku domieszac cukier,ocet,keczup,make i sos sojowy.
Wrzucamy gotowego kurczaka na patelnie . Wlewamy przygotowany sos , doprowadzamy do wrzenia.
Wrzucamy czastki ananasa i warzywa z miski. podgrzewamy.
Podawac z bialym ryzem