Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone tylne ćwiartki z kurczaka, podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 157
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 278
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1061
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1506
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 157
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 278
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1061
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1506
Składniki
Ćwiartki kurczaka czyścimy, płuczemy w bieżącej wodzie oddzielamy pałki od udek, przyprawiamy przyprawami i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor, do miękkości mięsa.
W między czasie gotujemy ziemniaki i przygotowujemy mizerię z ogórków pokrojonych w plastry, doprawione pieprzem ziołowym i solą oraz pomieszanych z gęstą śmietaną. Usmażone kawałki kurczaka podajemy z ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!