Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak Tikka Masala to propozycja przygotowania dania o niesamowitym i niepowtarzalnym indyjskim charakterze. Potrawa jest powszechnie znana na Wyspach Brytyjskich Podstawą jest tutaj zamarynowane w sosie jogurtowym mięso kurczaka, a dopełnieniem aromatyczny sos. Oryginalnie podaje się go z chlebkiem naan.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Składniki
Mięso myjemy i kroimy w paski. Mieszamy z jogurtem i przyprawami. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc).
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, doprawiamy. Dodajemy mięso i chwilę razem smażymy. Dodajemy umytą i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i mleczko kokosowe oraz pomidory. Gotujemy ok. 15 minut. W razie potrzeby doprawiamy. Na końcu dodajemy sok z cytryny i dokładnie mieszamy.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Podajemy z przygotowanym kurczakiem.