Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tego kurczaka dostałam od sąsiadki która dużo podróżuje. Danie mi bardzo posmakowało i postanowiłam przygotować to danie u siebie. Danie wyszło smaczne, trochę ostre ale takie ma być. Polecam
garnek , patelnia głębsza, nóż, deska do krojenia, miska z przykrywką,
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Składniki
Jogurt wymieszać z wszystkimi przyprawami. Pokrojonego w dużą kostkę kurczaka włożyć do miski z pokrywką zalać marynatą wymieszać, pozostawić na 2 - 3 godziny w lodówce. Następnie podsmażamy kurczaka na oleju wymieszanym z masłem aż uzyska lekko złoty kolor. Na łyżce masła podsmażamy krótko czosnek z imbirem, maksymalnie 2 minuty zalewamy pomidorami dodajemy sól i przyprawy gotując około 5 -6 minut. Gdyby sos był za gesty dodajemy nieco wody, dodajemy śmietanę i do sosu wkładamy kurczaka pozwalając mu nabrać aromatu na małym ogniu przez około 10 minut. Podawać z ugotowanym najlepiej na sypko ryżem , posypane posiekaną pietruszką zieloną.
Danie gotowe do podania.