Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w bekonie"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 31
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 31
Składniki
ok. 120 minut.
Mięso umyć, osuszyć, rozciąć na 6 porcji. Każdą pierś naciąć wzdłuż tak, by powstała kieszonka. Wypełnić plastrami sera, oprószyć solą, pieprzem, tymiankiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem (4 ząbki). Odstawić do lodówki na godzinę.
Cebulę obrać, pokroić w krążki, rozłożyć w naczyniu do zapiekania, wysmarowanym 1 łyżką oliwy. Pomidorki umyć, przepołowić. Ziemniaki umyć, nie obierać, pokroić w łódeczki, skropić resztą oliwy, doprawić resztą czosnku i tymiankiem.
Sakiewki z kurczaka wyjąć z lodówki, każdą porcję owinąć 3 plastrami boczku, rozłożyć na cebuli, obłożyć ziemniakami i pomidorkami. Piec ok. 45 min w temp. ok. 180oC pod przykryciem. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.Źródło: Twoje Imperium