Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w brzoskwiniach"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1020
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1177
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11966
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1020
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1177
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11966
Składniki
Pierś kurczaka umyj i osusz. Przekrój na dwa kotlety, usuń błonki oraz tłuszcz, lekko rozbij tłuczkiem. Posyp solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Odstaw na godzinę do lodówki. Następnie usmaż mięso na rozgrzanym oleju z obu stron.
Umyte brzoskwinie pokrój na plastry (ze skórką) i chwilę przesmaż na oleju po kurczaku.
Na każdym kotlecie ułóż ciepłe owoce i po plasterku sera.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 5 minut, do czasu, aż ser się roztopi.
Gotowe danie rozłóż na półmisku i serwuj z sałatką z czerwonej kapusty oraz z frytkami.Źródło: Kurier TV