Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w cieście"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz, przekrój wzdłuż. Przypraw, obsmaż z każdej strony, podlej wodą, duś 20 minut. Na oliwie przysmaż posiekany czosnek, dodaj szpinak i usmaż, aż woda odparuje.
Ciasto francuskie rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Na każdym płacie ułóż filet z kurczaka, na nim szpinak.
Zawiń, dociśnij brzegi ciasta. Wierzch posmaruj jajkiem z mlekiem. Piecz 25 minut w temperaturze około 190° C.Źródło: Dobry Tydzień