Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak usmażony w cynamonie ma niezywkle oryginalny smak. Podczas przygotowania w domu unosi się przepiękny niemal świąteczny zapach. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu .
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
Danie można przygotować w dwóch wersjach: podstawowej: kurczak w cynamonie i w wersji na "bogato" z dodatkami. W wersji podstawowej kroimy mięso w paski . Wrzucamy do miski, wlewamy kilka łyżek oleju, odrobinę vegety i 3 łyżeczki cynamonu. Całość mieszamy i odstawiamy na pół godziny . Potem smażymy na patelni już bez oleju. W drugiej wersji przygotowujemy kurczaka jw. a na drugiej patelni smażymy pieczarki z cebulą. Na koniec łączymy wszystkie składniki posypujemy uprażonym sezamem i natką pietruszki.
Podajemy z ciemnym ryżem lub makaronem. Smacznego :-)