Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne, aromatyczne danie z kurczakiem i pieczarkami. Łatwe nawet dla osoby początkującej w kuchni.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Na patelni podgrzewamy olej i przesmażamy na nim pastę curry. Po minucie dodajemy mleko kokosowe i mieszamy, aż pasta całkowicie się rozpuści. Kupując mleko kokosowe zwróćcie uwagę na skład - im więcej ekstraktu z kokosa tym lepiej. Do sosu wkładamy pierś pokrojoną w plastry, pieczarki w plasterkach, pokrojoną cebulę i paprykę. Dusimy wszystko razem, aż mięso dojdzie.
Ryż wrzucamy do gotującej się wody z mlekiem. W razie potrzeby dolewamy jeszcze wody. Gotujemy zgodnie z instrukcją. Ryż na mleku jest bardzo delikatny i świetnie pasuje do ostrego curry.