Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli chcesz, aby mięso było wyjątkowo kruche i soczyste, koniecznie przygotuj do niego jogurtową marynatę. Świetnie komponować się będzie z dodatkiem ziół, czosnku, oraz limonkowego soku. Podczas tej majówki kurczak w jogurcie na grilla zrobi prawdziwą furorę.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8932
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 200
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 466
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8932
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 200
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 466
Składniki
Kurczaka pokrój w niewielkie kawałki i przełóż do miski.
Dodaj miseczki dodaj jogurt grecki, sok z limonki, oliwę z oliwek, posiekaną miętę, bazylię i oregano, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszaj.
Przelej marynatę do kawałków kurczaka, dokładnie ją w niej obtocz i zakryj folią spożywczą. Odstaw na kilka godzin, a nawet całą noc.
Zamarynowanego kurczaka nabij na patyczki. Grilluj z każdej strony, aż mięso nabierze złotego koloru.