Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w kokosowej panierce"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso umyj, osusz. Pokrój je na paski o grubości 2,5-3 cm. Oprósz solą, pieprzem czarnym, ziołowym, papryką.
Jajka zmiksuj z mlekiem oraz mąką. Paski kurczaka zanurzaj w przygotowanym cieście, potem obtaczaj je w wiórkach kokosowych.
W rondlu rozgrzej dużą porcję oleju. Kładź porcjami paluszki. Smaż na małym ogniu, bo wiórki łatwo się przypalają. Kiedy kotleciki nabiorą złocistego koloru, wyjmij je łyżką cedzakową. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
<strong>Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Bella Relaks