Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kurczaka w pysznej miodowo - czosnkowej marynacie. Tak przygotowanego kurczaka możemy piec w piekarniku lub grillować na grillu. Kurczak jest soczysty i kruchy ale przede wszystkim smaczny.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 35
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 142
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 35
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 142
Składniki
Kurczaka oczyszczamy, rozbieramy na części, płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie składniki na marynatę łączymy i nacieramy części kurczaka. Nakrywamy ściereczką. Wkładamy zamarynowanego kurczaka na ok 30 min do lodówki. Po tym czasie kawałki kurczaka wyjmujemy z marynaty wkładamy na wysmarowaną oliwą blachę z piekarnika i pieczemy do miękkości polewając małą ilością gorącej wody , a następnie sosem wytworzonym podczas pieczenia, lub grillujemy na rozgrzanym grillu.