Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takie upały apetyty nam nie dopisują ale obiad trzeba podać. Proponuję kurczaka w ostrej marynacie.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać w głębokiej misce . Mięso z kurczaka pokroić w mniejsze kawałki i wymieszać z przyprawami. Odstawić na godzinę. Na głęboką patelnię wlać kilka łyżek oleju , mocno rozgrzać i wyłożyć mięso razem z marynatą. Smażyć do miękkości, często mieszając. Odparować nadmiar sosu. Na koniec wlać 1/2 szklanki śmietany 30%. Podałam z ryżem i młodą fasolką szparagową z własnego ogrodu.