Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w panierce z nasion"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1225
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1225
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Składniki
Kurczaka oczyść z błonek, opłucz, dokładnie osusz, pokrój w dość dużą kostkę.
Jogurt połącz z ziołami prowansalskimi, bazylią i przyprawą do kurczaka. Odrobinę posól, dopraw pieprzem. Wsyp połowę mieszanki ziaren. Do tej marynaty włóż kurczaka. Starannie wymieszaj. Odstaw na godzinę (nie do lodówki).
Zamarynowane mięso ułóż pojedynczą warstwą w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą. Posyp pozostałymi ziarnami. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 30-35 min w 200oC. Pasuje do nich ryż abo kuskus.Źródło: Chwila dla Ciebie