Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w takiej postaci smakuje wybornie.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Wykonanie: Kurczaka opłukać, podzielić na porcje, posolić, natrzeć papryką mieloną i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do szerokiego rondla i przyrumienić na smalcu. Dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę, pomidora i porcje kurczaka. Dusić na wolnym ogniu, w między czasie podlewać odrobina wody. Kurczak ma się dusić ale nie gotować. Mąkę rozbełtać w śmietanie, zaciągnąć gotowego, miękkiego kurczaka, zagotować i podawać. SMACZNEGO.