Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-08-2021
Coś dla miłośników mięsa na słodko... chociaż żadnej słodyczy nie czuć, tylko wspaniały smak ziół i nutkę pomarańczy. Udka z kurczaka marynowane w pomarańczach i zapieczone ze świeżymi ziołami tymianku... Zapach, który się unosił po całym domu był niesamowity. Mięsko było niesamowicie soczyste, a skórka cieniutka, wypieczona i chrupiąca. Polecam... zróbcie koniecznie, bo to danie nie wymaga nakładu pracy :-)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
1/3 pomarańczy odciąć, resztę pokroić na cienkie plastry. Udka oczyścić, włożyć do dużej miski i skropić sokiem z pomarańczy. Dokładnie wetrzeć sok w mięso, następnie je doprawić solą, pieprzem i papryką. Zostawić na pół godziny. Udka ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze, powciskać tymianek i przełożyć plastrami pomarańczy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni termoobieg przez 60-70 minut do miękkości. Roboty tyle co nic, a przepyszne w smaku :-) SMACZNEGO!!!