Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na kurczaka :)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Składniki
Piersi z kurczaka opłucz i osusz. Pokrój w kostkę. Włóż do miski, skrop sosem sojowym, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz, curry i mielony imbir do smaku. Wymieszaj całość odstaw pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie pokrój w paski oczyszczoną kapustę pekińską. Obierz i poszatkuj cebule. Paprykę opłucz, pozbaw gniazd nasiennych, a miąższ pokrój w paseczki. Umyj i pokrój pieczarki w plasterki. Przesmaż je na maśle i odstaw na bok.
W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć mięso, posyp je 2 łyżkami sezamu i smaż 3-5 minut. Dodaj cebulę i paprykę, smaż 5 minut. Następnie dodaj kapustę i pieczarki. Duś całość od czasu do czasu mieszając, aż kapusta zmięknie. Dopraw danie solą i sezamem.