Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w sieci z boczku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 31
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4520
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 31
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4520
Składniki
Tuszkę kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha, mocną nitką zwiąż nóżki.
Tymianek oraz rozmaryn opłucz, osusz. Trochę rozmarynu zostaw do dekoracji, a resztę ziół drobniutko posiekaj. Posiekany tymianek oraz rozmaryn wymieszaj z 3 łyżkami oleju, solą oraz papryką w proszku.
Pastą dobrze natrzyj kurczaka ze wszystkich stron.
Tuszkę ułóż w brytfance. Potem obłóż plasterkami boczku, formując kratkę. Mięso wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC.
Piecz przez 75 minut.
Gotowego kurczaka przełóż na półmisek.
Udekoruj resztą rozmarynu.Źródło: Naj