Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Filet z piersi kurczaka skąpany w brokułowym sosie. Danie można serwować z makaronem lub kaszą. Sam proces przygotowania nie powinien wam zająć więcej jak pół godziny.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Brokuł opłucz, podziel na małe różyczki i wrzuć do gorącej, osolonej wody. Gotuj przez około 3-4 minuty. Następnie odcedź i przelej zimną wodą.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem. Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Przełóż na patelnię podsmaż z każdej strony przez kilka minut.
Do podsmażonego kurczaka wlej śmietankę, dodaj ugotowane brokuły i makaron. Składniki podduś przez około 3-4 minuty w sosie.
Gorącego kurczaka w sosie brokułowym nakładaj na talerze. Podawaj z natką pietruszki i parmezanem.