Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nam zostanie sporo mięsa drobiowego np z pieczenia ,można zawsze wykorzystać je jako podstawę do zrobienia nowego dania.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1016
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1162
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11813
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1016
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1162
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11813
Składniki
Białe mięso kroimy na nieduże kawałki ,zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,kilka ziarenek czarnego pieprzu i zagotowujemy. Papryki myjemy ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do kurczaka i gotujemy ok.15 min. Śmietanę i mąkę mieszamy z niewielką ilością bulionu ,dodajemy do całości ,chwilę gotujemy ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz niewielką ilością soku z cytryny. Podajemy z ugotowanym wcześniej ulubionym makaronem ,obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.