Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak w sosie rabarbarowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 28
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 28
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz, natrzyj solą. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop olejem. Piecz pod przykryciem 40 minut w 200°C.
Rabarbarowe łodygi obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebule obierz, pokrój w piórka. Olej rozgrzej w głębokiej patelni, zeszklij cebule. Dodaj rabarbar, podsmaż.
Wlej bulion warzywny, dodaj cukier, oprósz solą i pieprzem, duś 5 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z niewielką ilością wody, dodaj do sosu. Zagotuj, mieszając. Sos zmiksuj, przypraw solą i pieprzem.
Mięso pokrój na plastry. Gorący sos wylej na talerz, ułóż kurczaka. Posyp posiekaną natką i szczypiorkiem.
<strong>Czas przygotowania 55 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 3,80 zł.
Przepis przysłała Marzanna Gawura z Lidzbarka Warmińskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie