Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w sosie serowym"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1714
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1714
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Składniki
<strong>Po domu roznosi się apetyczny zapach czosnku, sera i bazylii. Wioleta Szczepańska z Mroczna</strong>
25 min • Porcja 298 kcal • Przepis na 6 porcji, 90 gr za porcję
Udka myję, osuszam i zdejmuję z nich skórę. Mięso nacieram przyprawą do mięsa, czosnkiem, natką pietruszki oraz świeżą bazylią. Skrapiam cytryną. Szczelnie zamykam w pojemniku i wstawiam na noc do lodówki. Przekładam udka do naczynia żaroodpornego, skrapiam oliwą, przykrywam folią aluminiową i piekę około 35 minut w 180oC.
Do garnka wlewam bulion, dodaję serek topiony. Gotuję około 2 minut, aż ser się rozpuści. Dodaję śmietanę i mieszam. Doprawiam solą, pieprzem, bazylią.
Sos przelewam do mięsa i piekę je jeszcze ok. 10 min. Sos połączy się z tym z pieczenia.Źródło: Kobieta i życie