Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupujesz gotowy sos słodko-kwaśny w słoiku? Zapomnij o nim... Zapraszam :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy i podsmażany na odrobinie oleju. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i czosnek przeciśnięty przez prasę. Podlewamy odrobiną wody i dusimy aż filet będzie prawie miękki. Paprykę i ananasa kroimy w kostkę. Dodajemy do sosu. Chwilę gotujemy. Dolewamy przecier i sok z ananasa. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem. Banalnie proste ;) Smacznego!