Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i smaczne danie- POLECAM!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 148
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 148
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Przygotowanie filetów: Filety z kurczaka dokładnie oczyścić z błonek. Z oleju, soli, pieprzu i przyprawy przygotować marynatę, włożyć filety, dobrze je wysmarować i odłożyć do lodówki na dwie godziny. Po czym smażyć na oleju po około 8 minut z każdej strony na rumiano. Następnie odsączyć na ręczniku papierowy, ułożyć na półmisku i pokroić ukośnie. Podawać z grubym makaronem polanym przygotowanym sosem. Przygotowanie sosu: Śmietanę wymieszać z mlekiem, dodać mąkę i dokładnie rozbełtać aby nie było grudek. Dodać żółtko, posiekane drobno zioła, jeszcze raz wymieszać,przyprawić solą i pieprzem i zagotować przez około 3 minuty. P.S. Ja dodaję do sosu żółtko ponieważ poprawia smak i konsystencję.