Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w sosie śmietanowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Mięso lekko obgotuj w niewielkiej ilości wody. Wyjmij, zalej 1 litrem świeżej wody. Dodaj sól, pieprz, skórkę z cytryny i gotuj, aż mięso będzie miękkie.
Mięso wyjmij z wywaru, pokrój na małe kawałki. Odlej trochę wywaru. Resztę wywaru zmiksuj ze skórką z cytryny oraz kilkoma listkami melisy. Połącz oba wywary, sos zagęść mąką.
Żółtko rozetrzyj z sokiem z cytryny, wymieszaj ze śmietaną. Wlej do wywaru, zagotuj. Włóż pokrojone mięso, danie jeszcze raz przypraw. Przed podaniem na wierzchu połóż masło. Podaj z ryżem, udekorowane listkami melisy i plasterkami cytryny.Źródło: Chwila dla Ciebie