Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie uwielbianego przez wielu kurczaka z duszonymi warzywami sprawdza się. Polecam.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Udka kurczaka umyłem, osuszyłem, natarłem sola i pieprzem. Marchewki i kalarepę obrałem, pokroiłem w słupki. Strąki fasolki po umyciu i oczyszczeniu przełamałem na pół. Paprykę umyłem, przekroiłem wzdłuż, usunąłem nasiona, pokroiłem w mała kostkę. Cebule również pokroiłem w kostkę. Udka obsmażyłem na oliwie. Dodałem warzywa, wlałem wino. Dusiłem pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Dodałem pomidory razem z zalewą, zioła, sól i pieprz. Strąki chili przekroiłem wzdłuż, pod bieżącą wodą oczyściłem z nasion, pokroiłem w paseczki, dodałem do kurczaka. Całość dusiłem pod przykryciem jeszcze 30 minut.