Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 123
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 123
Składniki
Umyj kurczaka, natrzyj solą, pieprzem, papryką i tymiankiem..
Czosnek podziel na ząbki.
Pięć ząbków obierz i pokrój na plasterki.
Obrane ząbki rozetrzyj z masłem, i posmaruj powstałą masą kurczaka.
. Pozostałe ząbki czosnku włóż razem z gałązką rozmarynu do środka tuszki i zepnij.
Kurczaka włóż do brytfanny i wstaw do piekarnika.
Piecz 60 minut w 200 st. C.
Od czasu do czasu podlej - najpierw wodą, a następnie wytwarzającym się sosem.
Podawaj z podsmażonymi ziemniakami